500 Internal Server Error

İçerik

HTTP durum kodlarından bildiğimiz, 500 Internal Server Error hata kodu bir nevi sunucu hatası olarak karşımıza çıkan bir hata durumudur. Bu yazımızda bu hata kodunun durumunu, çözümünü, nasıl meydana gediğini inceleyeceğiz. 500 Internal Server Error Nedir? Neden Meydana Gelir?

Günümüzde pek çok web sitesinde rastlanabilecek olan 500 Internal Server Error, birkaç sebepten meydana gelebilmektedir. Bunlardan bazıları;

  • Server’ın Google sunucularına cevap vermemesinden kaynaklı olabilir,
  • Ziyaretçilerin web sitenizin alan adına erişim sağladığında yüklenen içerik olan WordPress kök dizini ile alakalı olabilir,
  • Yazılımlardaki kodlama hatalarından kaynaklı olabilir,
  • .htaccess dosyasının bozulması ya da sunucunuzun PHP bellek limitini geçmesi kaynaklı olabilir.

500 Internal Server Error, web sitenize trafik kaybettirebilen bir hatadır. Çözümünü muhakkak hızlı bir şekilde yapmalısınız.

500 Internal Server Error
500 Internal Server Error Hata Kaynağı Tespiti

Eğer ki bu hatayı alıyorsanız, muhakkak ilk yapacağınız işlem çok hızlı bir şekilde hataya sebep olan kaynak hatasının tespitine başlamalısınız. 500 Internal Server Error hata kaynağı tespiti için kullanmış olduğunuz paneliniz üzerinden loğlar (Kayıtlar) bölümüne giriş yapmalısınız. Sonrasında ise Hata Kaydı bölümüne muhakkak göz atmalısınız. Hatayı tespit ettikten sonra ise, bir an önce hatayı düzeltmeye yönlenmelisiniz. Bedava hosting firmalarında ya da ücretli hosting firmalarında da bu hatayı yaşayabilirsiniz.

500 Internal Server Error Hatası Nelere Sebep Olur?

500 ınternal server hatası nelere sebep olur? Sunucu hataları oldukça önemli hatalardır. Bu hataların neticesinde web sitenizin trafiği düşebilir, siteniz ulaşılmaz duruma gelebilir. Hatta satış yaptığınız bir e-ticaret sitesi ise ciddi kazanç kayıplarına erişebilirsiniz. Bu ise asla tercih etmeyeceğiniz bir durumdur. Düzenli bir şekilde web sitenizin kontrollerini yapmak ve aksayan yerleri bir an önce düzeltmek yeni geliştirmeleri yapmak, sizin ve web sitenizin durumu için oldukça önemlidir. Pek çok olumsuz etkin önüne geçebilmek için bu tip aksaklıkları ekarte edebiliyor olmanız gerekmektedir. Ayrıca emek ve para harcadığınız SEO çalışmalarınız çöpe gidebilir. Bu tehlikeyle baş başa kalabilirsiniz.

500 Internal Server Error 3

500 Internal Server Error Hatası Nasıl Düzeltilir?

Bu durumun önüne geçmek ve web sitenizi bir an önce eski haline getirmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

1 – Sitenizi Yedekleyin

Bu durumu sadece bu sorun için değil, yaşayabileceğiniz hemen hemen her sorunun önüne geçmek ve acil geri dönüş için yapmanız gereken en önemli işlemlerden birisidir. Böylelikle, sitenizin sağlıklı çalışan en son hali elinizde hazır durumda olmuş olur.

2 – PHP Bellek Limitinizi Arttırın

PHP belek limitlerinizin limitleri WordPress ve hosting firmanız tarafından belirlenmektedir. Limit aşıldığında WordPress otomatikman bu limiti arttırmaya çalışır fakat sunucunuz buna izin vermezse bu çalışma gerçekleşmez bu sebeple, firmanızla görüşüp bu limiti yükseltmenin önünü açın.

3 – Sorunlu Eklentiyi Bulun

WordPress üzerindeki eklentiler de kimi zaman bu sorunu meydana getirebilir. Bu durum için hatalı olan eklentileri bulup gerekirse kaldırarak, imkan varsa bu sorunu o eklentide düzelterek tekrardan sisteminize yükleyebilirsiniz.

4 – .htaccess Dosyanızı Yenileyin

WordPress permalinks kısmından yeni bir .htaccess dosyası oluşturun ve eski dosyanızı silin.

500 Internal Server Error Hatası Nasıl Düzeltilir sorusuna bu maddeleri yaparak cevap bulabilirsiniz.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Web Hosting

Web Hosting arayanlara uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli web hosting seçenekleri

Wordpress Hosting

Wordpress kullanıcıları için özel olarak ayarlanmış wordpress hosting paket seçenekleri

VPS Hosting

Dedicated sunucu almak yerine ucuz performansı yüksek sanal sunucu alternatifleri

Ucuz Hosting

Ucuz Hosting arayanlara uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli  web hosting seçenekleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir